Το Inman Aligner είναι ένα ορθοδοντικό σύστημα μετακίνησης των τεσσάρων κυρίως προσθίων δοντιών έτσι ώστε να διορθωθούν τυχών ανεπιθύμητες κλίσεις των και να επιτευχθεί το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα. Ο θεράπων οδοντίατρος πρέπει να είναι πιστοποιημένος χρήστης του Inman Aligner για να είστε σίγουροι ότι χρησιμοποιεί το αυθεντικό προϊόν.

Το συγκεκριμένο σύστημα δε λειτουργεί με σιδεράκια. Χρησιμοποιείται ένας ειδικός οδοντικός πλαστικός νάρθηκας μέσα στο στόμα, όπου με ειδικά ελατήρια ασκεί πίεση και μετακινεί τα δόντια που χρίζουν θεραπείας. Ο νάρθηκας μπορεί να βγει από το στόμα όποτε εσείς θέλετε ,είναι διαφανής και όχι τόσο ορατός όσο τα μεταλλικά σιδεράκια.

Όσο ο νάρθηκας ασκεί πίεση στα δόντια που πρόκειται να μετακινηθούν εσείς κάθε δύο περίπου εβδομάδες θα χρειάζεται να επισκέπτεστε τον οδοντίατρο ο οποίος με ειδικές ταινίες θα τροποποιεί ελάχιστα (χωρίς να είναι ορατό με γυμνό μάτι) τις πλαϊνές επιφάνειες των δοντιών που χρίζουν μετακίνησης, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ο κατάλληλος χώρος.

Ο νάρθηκας συνήθως φοριέται 15- 20 ώρες την ημέρα. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα να μην το φοράτε στη δουλειά ή σε κοινωνικές υποχρεώσεις αλλά θα πρέπει να φοριέται όλες τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας. Επίσης, τα περισσότερα περιστατικά ολοκληρώνονται σε 6- 16 εβδομάδες.

Οι πιέσεις που ασκούνται στα δόντια είναι πολύ μικρές και μπορεί να υπάρξει κάποια ευαισθησία στα αρχικά στάδια της θεραπείας.

Θα χρειαστεί πρώτα να γίνει μια εκτίμηση της κατάστασής σας από το θεράποντα οδοντίατρο για να διαπιστωθεί αν το Inman Aligner είναι η κατάλληλη μέθοδος θεραπείας για εσάς.

Περιστατικά Inman Aligner